Studujte na některé z 28 partnerských univerzit MU

czs.muni.cz  |  05/2017
10. 5. 2017, 14:38

Do světa. Na zkušenou. Za studiem.

Studujte mimo Evropu na některé z 28 partnerských univerzit Masarykovy univerzity

Jarní semestr a celý školní rok se pomalu chýlí ke konci. Už máte plán na příští školní rok? Co takhle přihlásit se na studijní pobyt mimo Evropu na některou z 28 partnerských univerzit, s nimiž má Masarykova univerzita uzavřenou partnerskou smlouvou o výměně studentů? Přihlaste se na studijní pobyty začínající v jarním semestru 2018, na které přispíváme stipendiem až 50 tisíc korun na jeden semestr nebo až 100 tisíc korun na dva semestry. Vyrazit můžete například do USA, Austrálie, JAR, Ruska, Kanady nebo Číny. Přihlášky je možné podávat do 31. srpna.

Více informací

Erasmus+ studijní pobyty v Evropě

Ještě do 14. května přijímáme přihlášky na studijní pobyty přes program Erasmus+, díky němuž můžete studovat na vybraných univerzitách v Evropě a získat stipendium ve výši od 300 do 500 eur v závislosti na tom, do jaké země právě míříte. Podrobnosti o druhých kolech výběrových řízení Erasmus+ získáte na vašich katedrách a fakultách.

Více informací
 

S Erasmem+ na oborovou stáž

Uvažujete-li o zahraniční stáži v oboru, program Erasmus+ vám na ni přispěje stipendiem od 400 do 600 eur na měsíc. Vyrazit můžete do 28 zemí Evropské unie a také na Island, do Norska, Turecka, Makedonie či Lichtenštejnska. Minimální délka stáže jsou dva měsíce, maximální rok. Nejbližší uzávěrka přihlášek je 18. května, další 13. července.

Více informací

Nově do světa s Erasmem+ ICM

Program Erasmus+ nově umožňuje studentům zamířit na studijní pobyt i mimo klasické země osmadvacítky. Od 17. května až do 17. září se můžete přihlásit na semestrální studijní pobyt přes nový projekt Erasmus+ ICM do Kazachstánu, Japonska, Ruska, Srbska, Kosova, Ukrajiny, Albánie či Bosny a Hercegoviny. Váš studijní pobyt podpoříme stipendiem ve výši 650 eur na měsíc. Nezapomeňte, že součástí přihlášky je i Learning Agreement.

Více informací
 

Stáže i pobyty pro freemovery

Nenašli jste v naší nabídce partnerských univerzit tu, na které byste chtěli studovat? Nebo chcete zamířit na stáž třeba do Ameriky nebo Austrálie, na které se Erasmus+ stipendia na stáže nevztahují? Pak právě pro vás jsou tu speciální stipendia pro freemovery ve výši od 7 tisíc korun na měsíc, díky nimž můžete vyrazit za studiem či stáží i na druhý konec světa. Přihlášky můžete posílat do 30. května.

>> Studijní pobyty pro freemovery

>> Stáže pro freemovery

ISEP: Univerzity v USA a 50 dalších zemích

Studovat v USA nebo v Austrálii za obdobné náklady jako v Brně? Mezinárodní síť ISEP funguje právě na takovém principu. Studujte na jedné z více než 150 univerzit v USA nebo na desítkách dalších univerzit v 50 zemích světa. Přihlášky můžete podávat do 30. června.

Více informací
 

Máme nový web

Na začátku května jsme spustili nový web Centra zahraniční spolupráce, který je určený nejenom studentům a zaměstnancům Masarykovy univerzity mířícím do zahraničí, ale i studentům a pracovníkům přijíždějícím na Masarykovu univerzitu ze všech koutů světa. Tak co na náš nový web říkáte? :-)

Podívat se

Studijní pobyt v Petrohradu: Tvrdé studium, multikulturalismus, paláce i paneláky

„O ruském školství se povídá leccos a ve většině případů to není pozitivní. Moje zkušenost je ale přesně opačná,“ píše Marek Soukup, student ekonomicko-správní fakulty o svém ročním studijním pobytu na partnerské univerzitě v Petrohradě. 

Celý článek

Program Erasmus+ slaví 30 let, připojte se k oslavám

Program Evropské unie Erasmus+ letos slaví 30 let a Dům zahraniční spolupráce u této příležitosti vytvořil speciální webovou stránku www.mujerasmus.cz, na které si můžete přečíst příběhy lidí, kteří program absolvovali nebo pomocí aplikace přidat i svou vlastní zkušenost. Na webu naleznete informace o plánovaných akcích a oslavách – nenechte si ujít především akci Můj Erasmus, která se koná 18. května na Kampě.

Zprávy z Británie: I přes Brexit zatím zůstávají pro zájemce o studium stávající podmínky

Vláda Velké Británie potvrdila, že pro studenty z Evropské unie, kteří zahájí studium v roce 2018/2019, zůstanou stávající podmínky pro studentské půjčky, granty a poplatky po celou dobu studia, i kdyby studium končilo až po odchodu Velké Británie z EU. To platí pro všechny studenty pocházející ze zemí Evropské unie, kteří se hlásí na bakalářské a magisterské obory na univerzity ve Velké Británii.

Více informací

Do USA s Fulbrightem

Chtěli byste vyrazit do USA na studijní nebo výzkumný pobyt? Pokud jste studenti magisterského nebo doktorského studia, můžete se do 1. září přihlásit u Fulbrightovy nadace. Ta uděluje stipendium na jeden školní rok a (9 měsíců) a pokrývá školné do výše 15 tisíc dolarů, životní náklady, základní zdravotní pojištění a zpáteční letenku. Součástí online přihlášky jsou tři doporučující dopisy, kopie studijních výsledků a výsledky požadovaných testů. Více informací najdete tady.

 

Studentský workshop v Řezně

Masarykova univerzita je součástí skupiny Compostela Group of Universities, díky čemuž mají studenti možnost ucházet se o stipendia na nejrůznější aktivity této skupiny, která sdružuje přes 70 univerzit. Například od 31. července do 5. srpna se v německém Řeznu koná studentský workshop The Way of St. James: European Identity and Global Appeal. Přihlášky můžete podat do 15. května.

E-mail  info@czs.muni.cz Odkaz  www.dosveta.muni.cz

© 2024
Masarykova univerzita

Instagram     Facebook     Twitter     LinkedIn