Newsletter CZS se zahraničními výjezdy

czs.muni.cz  |  10/2017
12. 10. 2017, 18:21

Do světa. Na zkušenou. Za studiem.

Chceš velký zářez do CVčka? Vyraž na praktickou stáž s Erasmem+!

S Erasmem+ můžeš vyrazit na 2 až 12 měsíců dlouhou praktickou stáž do některé z cílových zemí Erasmu a díky stýpku získat i něco na přilepšenou. Existuje dokonce i stáž pro absolventy! Tak nezapomeň na deadline 9. listopadu!

To chci!

Into the Wild: Příběhy studentů MUNI v zahraničí

Jak se spravit po neúspěšném pracovním pohovoru, kde se nejlépe hraje floorball a vůbec, co mají všichni na těch zahraničních pobytech? Podívej se!

Studuj v Rusku nebo Švédsku díky našim kvótám

Jestli je na tebe Erasmus moc mainstream, mezivládní dohody jsou pro tebe velkou příležitostí. Projdi si seznam kvót, které má MUNI v rámci mezivládních dohod rezervované, a vydej se za studiem nebo na letní školu třeba do Číny, Chorvatska, Makedonie, Ruska, Řecka, Slovenska, Slovinska nebo Švédska. Pozor, termín pro přihlašování do Ruska je už 20. října! Na výjezdy do ostatních zemí se můžeš hlásit až do 30. listopadu.

Chci vědět víc
 

Co takhle studium v Peru, Egyptě nebo Mexiku?

Láká tě studium například v Rumunsku, Rusku, Řecku, Japonsku, Mongolsku či v Albánii? Pak bys měl prozkoumat možnosti studia, které momentálně nabízí Dům zahraniční spolupráce. Podej si přihlášku a dej si na ní záležet: na tyto pobyty se nehlásí jenom studenti z MU, ale ze všech vysokých škol v Česku. A nejlepší kandidáty vybírá ministerstvo školství. Každá země má jinou uzávěrku pro přihlášky, tak si to pohlídej!

Chci vědět víc

Studuj v USA s prestižním stipendiem Fulbrightovy komise

Čeští studenti, vědci a i profesoři a učitelé mohou u Fulbrightovy komise získat finanční podporu pro své studijní, výzkumné a výukové pobyty v USA. Ukaž, co v tobě je, a vyraž načerpat zkušenosti, které doma za pecí nenajdeš. Fulbrightovo stipendium je jedna z nejprestižnějších možností, které ti studium MUNI nabízí.

To mě zajímá!

Je pro tebe Evropa slabý čaj? Jeď na Srí Lanku

Skvělá příležitost pro post-doktorandy: v rámci projektu na podporu mobility akademiků a znalostí IMPAKT je možné vyjet na Srí Lanku a rozšířit si své vědecké obzory. Deadline je už 22. října.

Chci vědět víc
 

Připiš si do životopisu stáž u Evropské komise!

Jedna z nejdůležitějších institucí Evropské unie poskytuje možnost "Traineeships", tedy placených tréningových stáží. Do 16. října tu všichni s dosaženým bakalářským vzděláním mají nabídku, která se neodmítá!

to chci!

Stáž v rámci Stálé mise ČR při Úřadovně OSN a ostatních mezinárodních organizacích v Ženevě

Stálá mise ČR při Úřadovně OSN a ostatních mezinárodních organizacích v Ženevě umožní vybranému zájemci stáž na svém politickém úseku s primárním zaměřením na oblast lidských práv, resp. na jednání Rady pro lidská práva a dalších lidskoprávních mechanismů OSN, a dále dle aktuálních potřeb stálé mise, včetně humanitárních záležitostí či zdravotnictví. Deadline na tuto 4,5 měsíců trvající stáž se stipendiem 500 EUR na měsíc je 27. října.

Chci vědět víc

Za výzkumem do Izraele

Program Masaryk Distinguished Chair v Izraeli je nově otevřený i pro studenty doktorského studia. Cílem programu je podpora výzkumných pobytů v Izraeli na hostitelské instituci Interdisciplinary Center (IDC) Herzliya. Obsahem pobytů jsou primárně výzkumné aktivity v oblasti humanitních a společensko-vědních oborů. Deadline je už 17. listopadu!

To mě zajímá

Stáž u Zvláštního soudu pro kosovské válečné zločiny v Haagu

Ty nejnáročnější výzvy plodí ty největší odměny. A tady máme jednu pořádnou výzvu: Až půlroční stáž u Zvláštního soudu pro kosovské válečné zločiny v Haagu je vhodná pro ty, jejichž obor je tematicky blízko činnosti Zvláštního soudu.

Chci vědět víc
 

Keep moving 2017 je za dveřmi

Chceš zjistit, jak se studuje na zahraniční univerzitě? Dozvědět se, jaká aktuální témata v tvém oboru řeší jinde ve světě? Rád by sis užil studentský život v jiném koutě planety? Přijď na Keep moving 7.-9. 11.!

Jdu do toho!
E-mail  info@czs.muni.cz Odkaz  www.dosveta.muni.cz

© 2024
Masarykova univerzita

Instagram     Facebook     Twitter     LinkedIn